• Home
  • Nieuws
  • Verslag eerste Algemene Vergadering Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A.

Verslag eerste Algemene Vergadering Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A.

Gisteravond, donderdag 20 april, was het zover. De eerste Algemene Vergadering van de Dorpencoöperatie Reitdiepdal! De zaal in Ubbegaheem was goed gevuld en de stemming was zeer positief.

Er zijn een aantal belangrijke zaken goedgekeurd door de Algemene Vergadering, te weten: het oprichten van een B.V. ten behoeve van de exploitatie, de aanschaf van het winkelpand, benoeming nieuwe bestuurders en het ondernemingsplan.

Hoewel de opkomst geweldig was en er ook veel leden vooraf hadden gestemd hebben we de voorgestelde wijziging van de statuten niet in stemming kunnen brengen. Daarvoor hadden we vertegenwoordiging nodig van tweederde van de leden maar dat hebben we niet gehaald. Om de statuten alsnog te kunnen wijzigen zullen we daarom op korte termijn een nieuwe Algemene Vergadering uitschrijven waarbij het zogeheten quorum van tweederde van de leden niet meer geldt. De uitnodiging voor de nieuwe vergadering volgt komende week.

Al met al zijn we als coöperatie erg blij met de steun die we tijdens de eerste Algemene Vergadering hebben ervaren, zowel in de opkomst en de vooraf uitgebrachte stemmen als in woorden tijdens en na de vergadering! Er zijn weer grote stappen gezet en de opening van de winkel komt steeds dichterbij!

Met dank aan Auwert Postmus voor de foto’s. Zie ook: http://winsum.nieuws.nl/…/eerste-algemene-vergadering-van-…/

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.