Van Zijl Consort

Irene Visser, viool

Rigobert van Zijl, klavecimbel
Jan-Joost van Walsum, cello
Robert Jan van der Feen, fluit
Agnes van Laar, Sopraan
met medewerking van Barbara van den Hoofdakker.Op 26 januari brengt het Van Zijl Consort een bijzonder programma waarin muziek ( onder andere van Bach en Marain Marais) verbonden wordt met gedichten van Rutger Kopland. Speciaal voor deze gelegenheid zullen die worden voorgedragen door Barbara van den Hoofdakker, een van de dochters van Rutger Kopland. Het werk van Kopland ademt een sfeer van landelijke rust en verstilling, een zich open stellen voor ervaringen in het hier en nu. In zijn gedicht “de stem van een cello” verwoordt hij bijvoorbeeld zijn ervaring  van het geluid van een cello, dat hem doet denken “aan de kleuren van een woud in de herfst alsof je het heimwee hoort van de cello naar zijn herkomst”.

In de pastorale entourage van ’t Sael  zullen muziek en poëzie elkaar afwisselen en mogelijk versterken in een poging om het onzegbare te belichten en misschien iets dichterbij te brengen.

Tijdens de pauze verzorgen wij heerlijke hapjes passend bij de voorstelling. De mooie muziek, de heerlijke hapjes en de intieme sfeer zorgen voor een prachtige middag.

De datum is zondag 26 januari om 15.00 uur.

Deze voorstelling kost €15,00 inclusief hapjes.

De oude ruimte met een prachtige akoestiek zullen u verrassen. In verband met beperkte zitplaatsen is reserveren wenselijk. Dit kan via de website www.tsael.nl en de telefoon 050-306 21 96

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment