• Home
  • Nieuws
  • Sauwerd-Wetsinge en Adorp houden mini-beurs over energie besparen

Sauwerd-Wetsinge en Adorp houden mini-beurs over energie besparen

Op 1 november opende het Dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd zijn deuren voor een energieavond. Zes lokale bedrijven met verschillende expertises op het gebied van energie besparen waren aanwezig om dorpsbewoners voor te lichten. Ook hadden de meeste een aantrekkelijk aanbod en konden bezoekers vrijblijvend offertes aanvragen. Was je er niet bij maar wil je meer informatie? Neem dan contact op via de buurtpagina van Sauwerd-Wetsinge of Adorp.

Grote opkomst

“Ons doel was om dorpsbewoners breed te informeren over de verschillende mogelijkheden van energie besparen”, vertelt Bart van der Kolk van het buurtteam in Sauwerd-Wetsinge dat de markt organiseerde. “Een markt leek ons de beste manier om dat te doen. De bezoekers konden langslopen bij de bedrijven en al hun vragen stellen.” En dat deden ze in groten getale: ondanks dat het Dankdag voor Gewas en Arbeid was, kwamen meer dan veertig inwoners van Sauwerd, Wetsinge en Adorp op de mini-beurs af.

Lokale experts

Het buurtteam heeft in het voorjaar gepeild in welke vormen van energie besparen de dorpsbewoners interesse hebben. Bart: “Op basis van de uitkomsten van die enquête zijn we op zoek gegaan naar lokale leveranciers van uiteenlopende maatregelen”, zegt Bart. “Bedrijven die op ons een goede indruk maakten, hebben we uitgenodigd om zich te presenteren op de energiemarkt. Voor vloer- en gevelisolatie was dat Smit Isolatiegroep, voor vloerisolatie MBD Noord, voor warmtepompen Scheepstra Installatiebedrijf, voor warmtekorven Anders-Verwarmen, voor zonnepanelen Energie Remmers en voor pelletkachels de Kachelkoning.”

Veel interesse

“Er hing een gemoedelijke sfeer en bezoekers hadden heel gerichte vragen”, vertelt Irma Scheepstra. Zij is lid van het buurtteam in Adorp dat aanhaakte bij de energieavond. “Ze wisten bij voorbaat al in welke maatregelen ze interesse hadden en gingen bewust op zoek naar een bepaalde aanbieder. De opzet van de markt werd dan ook zeer gewaardeerd. Iedereen kon gaan waar hij wilde.”

Open energiehuis en gratis warmtebeeld

De komende tijd hebben de buurtteams nog meer acties voor hun dorpsgenoten in petto. Zo stellen ze in de winter een warmtecamera beschikbaar waarmee bewoners de warmtelekken van hun huis in beeld kunnen brengen. En op 25 november houdt Irma open huis. Alle inwoners van Sauwerd, Wetsinge en Adorp zijn dan van harte uitgenodigd om haar woning in Adorp te komen bekijken. “Wij hebben in ons huis veel energiebesparende maatregelen genomen, van zonnepanelen tot een zonneboiler en een warmtepomp. Een open huis leek ons een mooie manier om anderen te laten zien en ervaren wat daar allemaal oplevert. Via de buurtpagina van Sauwerd-Wetsinge en Adorp is hierover meer informatie te vinden. Daar kunnen bewoners ook alvast laten weten dat ze de warmtecamera willen lenen of zich melden als ze alsnog in contact willen komen met de lokale leveranciers die op de energieavond stonden.”

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.