Programma koningsdag 2023

10:00 uur – Jurering verklede kinderen  

Locatie: Ubbegaheem

Elk jaar trekt de gezelligste stoet van Sauwerd voorbij: de kinderoptocht op Koningsdag vol verklede kinderen en versierde karren en skelters! Thema dit jaar: in, op en rond de zee. Ga jij als stoere zeemeermin, coole krab, Piet Piraat of tover je je skelter om tot zandkasteel? We zijn reuzebenieuwd!

Alle kinderen, ouders/verzorgers verzamelen zich om 10:00 uur in Ubbegaheem. Daar kijkt een vakkundige jury naar alle mooie creaties. Daarna gaan we naar buiten voor de aubade, waarna we samen in optocht achter de muziek aan gaan door het dorp (route: Kerkstraat, Oosterstraat, Lindenlaan, Stationsstraat, Plantsoenweg, Burchtweg). Na de optocht kunnen alle kinderen een prijsje ophalen in de grote zaal van Ubbegaheem.

De kinderoptocht is voor alle baby’s, dreumessen, peuters en basisschoolkinderen van Sauwerd en omstreken. Je hoeft geen lid te zijn.

10:30 uur – Aubade

Locatie: Ubbegaheem

We beginnen de dag traditiegetrouw met een aubade met de burgemeester. Na het welkomstwoord en de toost op de koning, zingen we samen het Wilhelmus, gevolgd door het Gronings volkslied.

De koning is jarig, dus is het feest. Na de aubade wordt iedereen uitgenodigd voor koffie en taart in Ubbegaheem. De Oranjevereniging trakteert! De kinderen krijgen taart en ranja na terugkomst van hun optocht.

11:00 uur – Vrijmarkt

Locatie: Kerkstraat en Kerkplein

Terug van weggeweest: de Sauwerdse vrijmarkt (voor jong én oud) op en rond het kerkplein. Dus verzamel alle spullen die je niet meer nodig hebt of geen joy meer sparken, en maak er iemand anders blij mee.

Je kunt je kleedje uitslaan tussen 11:00 – 16.00 uur. Ook muzikale alleskunners, grabbeltonbouwers en mooie-dingen-makers mogen natuurlijk niet ontbreken! Aanmelden hoeft niet.

Sommige dingen kunnen niet of alleen in overleg. Zoals eetkramen, activiteiten met  vuur of gas en commerciële verkoop. Twijfel je? Neem contact met ons op via een mail naar oranjeverenigingPWA@gmail.com.

11:30 uur – Kinderactiviteiten en spelletjes

Locatie: rond Ubbegaheem

Rondom Ubbegaheem en het Kerkplein zijn tot 16:00 uur doorlopend activiteiten en spelletjes voor de kinderen. Wat dacht je van een airhockey, speelkooi, spijkerslaan of het ballonnenpompspel? Dat wordt gezellig en leuk! Misschien zelfs wel voor wie zich ineens 30 jaar jonger voelt…

12:00 uur – Lunch

Locatie: Ubbegaheem

Samen lunchen is al jaren de hit tijdens Koningsdag. Hier komt iedereen samen: jong, oud, doorgewinterde Sauwerder en nieuwfrisse dorpsgenoot. De lunch is dit jaar in en rondom Ubbegaheem. Leden lunchen gratis mee, gasten eten mee voor €5 p.p. of €10 voor een gezin. Koffie, thee en andere consumpties kunnen worden gekocht bij de bar.  Aanmelden als nieuw lid kan natuurlijk ook!

13:00 uur – Silent disco

Locatie: In of rondom Ubbegaheem

Zin in een dansje? Ga helemaal los in de silent disco. Zo leer je je dorpsgenoten eens van een hele andere kant kennen. Voor wie niet zo van disco houdt, geen probleem. Alleen de dansers horen de muziek, dus geen oordoppen nodig voor de rest.

13:00 uur – Fietspuzzeltocht

Start en finish: Ubbegaheem

Ieder jaar organiseren we voor Koningsdag een fietspuzzeltocht Een prachtige tocht met moeilijke en minder moeilijke vragen door en over het Groninger land. Ook een leuke manier voor nieuwe Sauwerders om hun woonomgeving te verkennen en leren kennen. De route en vragen kan je op Koningsdag afhalen achter de bar van Ubbegaheem. Vertrekken kan tussen 13:00 en 14:00 uur. De route is ongeveer 30 km en kan gefietst worden met of zonder elektrische ondersteuning.

14:00 uur – Heel Sauwerd Bakt

Locatie: Ubbegaheem

Na 10 seizoenen Heel Holland Bakt introduceren wij de 1e editie van Heel Sauwerd Bakt. Dus trek je schort aan, haal de mixer uit de kast en zet de sprinkles klaar.

Laat je baktalent zien en overtuig de jury. Ga jij voor de 1e prijs? Bak je lekkerste en mooiste taart of gebak en lever het op Koningsdag om 14 uur in in de grote zaal van Ubbegaheem. Daar zit een jury klaar om de taarten en het gebak te beoordelen op smaak, originaliteit en professionaliteit.

Thema dit jaar: Nederland! Wordt het koninklijk, Hollands glorie, knaloranje of juist rood-wit-blauw? Het is aan jou! Heel Sauwerd klaar? Bakken maar!

Na de jury-beoordeling is het tijd voor het – misschien wel – beste onderdeel van de wedstrijd: het uitdeelmoment. We delen de stukken taart en het gebak uit aan wie maar zin heeft. Zo maken we er samen helemaal een feestje van!

16:00 uur – Centrale prijsuitreiking

Locatie: Ubbegaheem

Er is zoveel te winnen op deze dag, dat het bijna niet meer bij te houden is. Daarom organiseren we een centrale prijsuitreiking aan het einde van de middag, als afsluiting van het middagprogramma. Hier worden de winnaars van de knutselwedstrijd van de dorpswinkel, de fietspuzzeltocht en de Heel Sauwerd Bakt – competitie gehuldigd en ontvangen ze naast eeuwige roem ook een prijs(je).

18:00 uur – Buffet

Locatie: Ubbegaheem

Retteketet, allemaal naar het buffet. Want niets verbindt meer dan samen eten. Al jarenlang een succes. Het hele dorp aan lange tafels, kriskras door elkaar. De perfecte afsluiting van een dag vol gezelligheid. Schuif je gezellig aan? €14 voor 12+ en €6 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 6 eten gratig mee. Het buffet wordt georganiseerd door Ubbegaheem. Kaarten voor het buffet koop je vóóraf bij de dorpswinkel van Sauwerd. Telefonische opgave of bij vragen: 06-18302032. Er is beperkt plaats. Vol=vol.

19:30 uur – Verloting

Locatie: Ubbegaheem

En tot slot: de grote verloting als écht afsluiter van deze dag. De hele dag worden loten verkocht door onze enthousiaste verkopers. Zo halen we geld op om de kosten van de organisatie van de dag (deels) te dekken. De prijzen worden ieder jaar ter beschikking gesteld door nog enthousiastere sponsoren. De verloting is noodzakelijk, maar zeker geen kwaad. Het is ieder jaar weer een gezellige, volle boel in de grote zaal van het dorpshuis zo aan het einde van een bomvolle dag. We hebben er nu alweer zin in!

21:00 uur – Afterparty in de Oranjekroeg

Locatie: Ubbegaheem

Nog niet klaar met de dag? Om 21:00 uur start de afterparty in de Oranjekroeg van Ubbegaheem. Feestdj’s Peter en Lieke draaien de leukste Nederlandse meezingers voor een knalleuke afsluiting van deze knaloranje dag.

 

Voorpret

Koningsknutselochtend

24 april, 10-11.30 uur, Schoolplein CBS de Meander

Heb je een kar, skelter of fiets en wil je die versieren voor de kinderoptocht op Koningsdag? Of wil je zelf verkleed gaan, maar heb je je outfit nog niet af? Dit jaar gaan we samen aan de slag! Neem je zelf gereedschap of materialen mee? Denk aan: karton, hout, slingers, lijm, papier, extra handjes of wat je ook maar nodig hebt voor het thema van dit jaar: in, op en rond de zee. Wij zorgen voor drinken, eten en de gezelligheid!

Knutselwedstrijd

Uiterlijk 25 april inleveren bij de Dorpswinkel

Knutsel je mee? Samen maken we één grote onderwaterwereld. Dat doen we zo:

Stap 1: Zoek een schoenendoos, haal de deksel eraf (die hebben we niet nodig), en verf of plak hem helemaal blauw. Vooral de binnenkant is belangrijk. Zet de doos op z’n zij.

Stap 2: Maak de mooiste onderwatercreaties en plak, verf of hang ze in de binnenkant van de schoenendoos. Bijvoorbeeld mooie vissen, waterplanten, koraal, of misschien wel een oude schoen. Gebruik je fantasie, alles kan en je mag alle materialen gebruiken die je wilt.

Stap 3: Laat je onderwatercreatie drogen. Droog? Zet je naam, leeftijd en adres op de achterkant. Lever je creatie uiterlijk 25 april in bij de dorpswinkel. Dat kan in de kast bij de koffietafel.

Stap 4: Kom tijdens Koningsdag naar Ubbegaheem en bewonder onze grote gezamenlijke onderwaterwereld. Om 16 uur delen we ook nog een paar prijsjes uit. Eentje voor de mooiste creatie, eentje voor de creatiefste creatie en eentje voor de grappigste creatie. Daarna kan de knutsel mee naar huis worden genomen.

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment