Programma stichting 55+ (januari)

Het Steunpunt – een plek in de dorpshuizen in Adorp en Sauwerd, waar men terecht kan voor informatie, diensten, hulp en ondersteuning bij eventuele problemen.
Een plek voor een praatje en een kop koffie, waar gezelligheid en elkaar ontmoeten een belangrijke plaats zijn gaan innemen!
Waar bij de inloopochtenden de computers klaar staan en de vrijwilligers aanwezig zijn.
Waar bij de themaochtenden informatie wordt gegeven op allerlei gebied. Soms vrolijk, soms een wat zwaarder onderwerp, voor elk wat wils dus. Ook als u niet en Adorp, Sauwerd of Wetsinge woont en het onderwerp spreekt u/jou aan….kom gerust. Iedereen is van harte welkom. Men hoeft ook geen lid te zijn van de Stichting 55+.

 

Themaochtend maandag 4 januari 2016 van 10.00 – 12.00 uur

Klarissa Nienhuys van de Vleermuiswerkgroep voor de provincie Groningen vertelt over vleermuizen, met speciale aandacht voor de vleermuizen die voorkomen in het gebied tussen Adorp en Winsum.

In januari zijn vleermuizen in winterslaap. Vanaf maart worden ze weer actief: bij het vallen van de avond worden de vleermuizen wakker en vliegen ze razendsnel rond op zoek naar insecten. Bij de lezing komt u meer te weten over het leven van deze schemerdiertjes. Waar wonen ze? Hoe zijn ze te herkennen? Hoe gaat het met de vleermuizen? Wat doet de Vleermuisopvang in Adorp? En hoe kunt u ze helpen?

Locatie: Dorpshuis Artharpe, Adorp

 

Inloopochtend maandag 11 januari 2016 van 10.00 tot 12.00 uur

Tijd voor het praatje van alledag en een kop koffie. Heeft u vragen of zijn er dingen waar u mee zit? Een luisterend oor is ook hier aanwezig!
De computers staan weer klaar en ook de vrijwilligers zijn aanwezig. Vragen over de cursussen, problemen met computer, laptop, Ipad of tablet? Er wordt geprobeerd u te helpen.

Locatie: Dorpshuis Artharpe, Adorp

 

Themaochtend maandag 18 januari 2016 van 10.00 – 12.00 uur

Schuilkerken in Groningen Stad en Ommeland door mevrouw Groeneveld-Smit van de “Stichting Oude Groninger Kerken”.

Nadat de stad Groningen in 1594 op de katholieke Spanjaarden heroverd was, werd het protestantisme de enig toegestane godsdienst.

De katholieke kerk werd verboden. De katholieken konden alleen bijeenkomen in achteraf gelegen schuilkerken die daarna in Groningen en de Ommelanden ontstonden.

Locatie: Dorpshuis Ubbegaheem, Sauwerd

                                                    

Inloopochtend maandag 25 januari 2016 van 10.00 tot 12.00 uur

Tijd voor een praatje en een kop koffie. Heeft u vragen of zijn er dingen waar u mee zit? Een luisterend oor is ook hier aanwezig!
De computers staan klaar en ook de vrijwilligers zijn aanwezig. Vragen over de cursussen, problemen met computer, laptop, Ipad of tablet? Er wordt geprobeerd u te helpen.

Locatie: Dorpshuis Ubbegaheem, Sauwerd

Steunpunt informatie en inlichtingen:
Nelly Rasker   tel. 050 3061036
Trijntje Kruijer   tel. 050 3061318
Dick Balk        tel. 050 3061663
Piet Drijfhout     tel. 050 3061960

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment