• Home
  • Nieuws
  • Naar een duurzame basisschool in Sauwerd

Naar een duurzame basisschool in Sauwerd

– UITNODIGING

Aan alle inwoners van Sauwerd,

Een basisschool in een dorp is belangrijk. Niet alleen voor de kinderen die er les krijgen, maar ook voor de leefbaarheid en levendigheid van het hele dorp. In heel Groningen staan scholen door de krimp onder druk en verdwijnen zelfs. Door veel dorpen wordt daarom een oproep gedaan om ook met kleinere leerlingaantallen scholen in de toekomst open te houden. Die oproep willen we hierbij ook doen in Sauwerd.

Basisschool De MeanderVanaf 2013 leek het erop dat onze basisschool zou worden samengevoegd met de bassischool van Adorp. Gelukkig is vorige zomer door het schoolbestuur besloten dat de onze school zelfstandig kan blijven bestaan. Hoewel dat natuurlijk goed nieuws is voor Sauwerd, verandert deze beslissing niets aan de reden waarom het voorstel tot samenvoeging op tafel lag: de te verwachten afname van het aantal basisschoolleerlingen. Wil De Meander in Sauwerd ook in de toekomst bestaansrecht houden, dan moeten wij nu met zijn allen vooruit kijken en denken.

Wij zijn ervan overtuigd dat een dorpsschool alleen echt bestaansrecht heeft wanneer (toekomstige) ouders, dorpsbewoners, teamleden en de medezeggenschapsraad samen bereid zijn te bouwen aan de toekomst van zo’n school en daar samen de schouders onder zetten. Vanuit de scholenkoepel VCPO –waaronder De Meander valt- wordt dit eveneens ondersteund. Lucretia van der Wal is ons aangereikt als ondersteuner en zal de ideeën uitwerken die er zijn om De Meander in Sauwerd uit te bouwen tot een duurzame dorpsschool in een leefbaar dorp.

Wij zijn verheugd dat de Vereniging Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge samen met ons wil optrekken in deze. Dorpsbelangen is bezig met een dorpsvisie, misschien heeft u daar al aan bijgedragen door het invullen van de dorpsenquête. De dorpsschool komt daarin ook aan bod. Wat de uitkomsten zijn, is nog niet duidelijk, maar dat de school belangrijk is voor het dorp, staat als een paal boven water. Daarom is de uitnodiging voor deze bijeenkomst van ons samen: school en Dorpsbelangen.

Samen nodigen we iedereen die betrokken is of voelt bij de school en de leefbaarheid die dit brengt, dan ook van harte uit om met ons mee te denken over een kwalitatief goede en duurzame toekomst voor onze school. En om daarna ook mee te doen.

Wij zien u daar voor graag op:

maandag 23 mei 2016 om 19:30 uur

in CBS De Meander aan de Lindenlaan 14 in Sauwerd

Tijdens deze bijeenkomst horen wij graag van u, wat uw wensen en ideeën zijn waar het gaat om een kwalitatief goede en duurzame basisschool in Sauwerd en op welke wijze wij het dorp bij de school kunnen betrekken en omgekeerd. De school weer als middelpunt van het dorp, is dat geen mooi beeld?

Met vriendelijke groet, mede namens de Vereniging Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge, het onderwijsteam en de medezeggenschapsraad van CBS de Meander,

Peter Drijfhout

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.