Intocht Sinterklaas 2016

Op zaterdag 19 november zal Sinterklaas zoals elk jaar weer op bezoek komen in Sauwerd en Adorp. Dit jaar zal de intocht er echter anders uit zien dan andere jaren. Sinterklaas begint deze keer namelijk in Adorp, en zal aan het einde van de dag, als het al een beetje schemerig begint te worden, de haven van Sauwerd binnen varen. Hij hoopt dat alle lichtjes en lampionnen in de haven voor een prachtige sfeer zullen zorgen.

Adorp
Voordat Sinterklaas Sauwerd komt binnen varen, zal de stoomboot een tussenstop maken in Adorp. Sinterklaas en de Pieten zullen om 13.00u aankomen bij de Wierumerschouwsterweg. Vervolgens gaan we achter de muziek aan door het dorp. De route is als volgt:

Wierumerschouwsterweg – Molenweg – Wethouder D. Kruijerlaan – De Spruit – De Stelling – De Omloop – Onder de Wieken – Spoorlaan – Torenweg – Atharpe

Na de rondgang zal er een programma in Atharpe zijn, waar we zullen gaan zingen, dansen en plezier maken.

Sauwerd
De stoomboot met Sinterklaas en de Pieten zal naar verwachting om 16.00u de haven binnenvaren. Daar zal een heuse Pietenband hen al op staan te wachten. Na het welkomstwoord door de burgemeester, zal de rondgang door Sauwerd plaatsvinden. De route is dit jaar als volgt:

Singelweg – Burchtweg – Schuttersweg – Oude Kerkstraat – Hoogpad – Tuinbouwstraat – Schoolstraat – Kerkstraat – Oude Winsumerstraatweg – Oosterstraat – Lindenlaan – Berkenlaan – Wilgenlaan – Stationsstraat – Plantsoenweg – Burchtweg

Wij willen de omwonenden van deze route vragen hun tuin/stoepje te verlichten met kaarsjes, lampjes en/of andere versiering. Daarnaast vragen we de kinderen om een lampion mee te nemen. Wat zal dat de rondgang een magisch tintje geven!

Na de rondgang zal er een programma in Ubbegaheem zijn, waar we ook zullen gaan zingen, dansen en plezier maken.

We hopen jullie te zien op 19 november!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment