Intocht Sinterklaas 2015 Sauwerd

Intocht Sinterklaas Sauwerd
Intocht Sinterklaas Sauwerd

Lieve kinderen uit Adorp, Sauwerd en Wetsinge,

Op zaterdag 14 november 2015 zal Sinterklaas om 13.00u weer aanmeren in de haven van Sauwerd. Om 12.45u zal er al een echt pietenkorps bij de haven aanwezig zijn om met jullie Sinterklaasliedjes te zingen. Kom dus op tijd, zodat Sinterklaas en zijn zwarte pieten jullie al van ver kunnen horen zingen en weten welke kant ze op moeten varen!

Na de aankomst en het officiële welkomstwoord door de burgemeester, gaat Sinterklaas met zijn paard achter het muziekkorps uit Adorp en het pietenkorps aan voor een rondrit door het dorp.

Sauwerd

De route is als volgt:
Singelweg, Schuttersweg, Oude Kerkstraat, Hoogpad, Tuinbouwstraat, Schoolstraat, Kerkstraat, Oosterstraat, Lindenlaan, Berkenlaan, Wilgenlaan, Stationsstraat, De Stuw, Langs de Tocht, De Groenlanden, Stationsstraat, Plantsoenweg en de Burchtweg.
Bij dorpshuis Ubbegaheem zal één van de zwarte pieten namens de Superrr iedereen een beker warme chocolademelk aanbieden. Hierna is er een gezellig samenzijn met hopelijk heel veel kinderen uit Sauwerd en Wetsinge, want de pieten hebben al weer een leuk programma bedacht!

Vervolgens gaan Sinterklaas en de zwarte pieten naar Adorp, waar ze om 15.30u beginnen met de rondrit door Adorp. Ook daar zou het leuk zijn als vele kinderen hen op staan te wachten en mee lopen door het dorp. Maar let op: we verzamelen deze keer aan de Spoorlaan!
De route is als volgt:
Spoorlaan, Onder de Wieken, De Omloop, De Spruit, Wethouder D. Kruijerlaan, Molenweg, Provincialeweg, Wierumerschouwsterweg en de Torenweg.
Ook in dorpshuis Artharpe zal Sinterklaas nog een poosje met de kinderen uit Adorp doorbrengen.. Rond 16.30 uur moeten Sinterklaas en de zwarte pieten er echt weer vandoor om op tijd de vele schoenen te kunnen vullen die ’s avonds ongetwijfeld mogen worden gezet.

In Ubbegaheem en in Atharpe is er een prijs voor het kind met de mooiste hoed waar duidelijk zijn/haar naam op staat, dus doe je best en maak bijvoorbeeld een mooie mijter of baret met je naam voorop, en wie weet word jij de winnaar!

Sinterklaas hoopt jullie van harte te zien op zaterdag 14 november om 13.00u in de haven van Sauwerd of om 15.30u aan de Spoorlaan in Adorp!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment