Fancy Fair 2014

Laatste kans om op te geven

(update:) Je kunt je nog opgeven tot vrijdag voor de taartenbakwedstrijd voor de fancy fair van 29 augustus. Dat kan bij arwinnimis@gmail.com. In het contactblad van juli stond de eerste uitnodiging. We hebben nu 7 definitieve opgaves en 2 mensen die nog moeten beslissen. Dus kom maar op: jong en oud lever je taart in! Het goede doel is een schoolhek, waarvoor we na jurering de taartpunten verkopen. Meedoen is belangrijker dan winnen maar we hebben natuurlijk wel geweldige prijzen….

fancy fair

Op vrijdag 29 augustus 2014 wordt op CBS de Meander in Sauwerd een Fancy Fair gehouden.

Hiervoor willen wij u allen uitnodigen.

Van 16.00 tot 19.00 uur is er in en rond de school aan de Lindenlaan van alles te doen; er is een creatieve markt met allerlei handgemaakte creaties van leerlingen en ouders. Er is een beautysalon waar je nagels kunt laten lakken en waar je geschminkt kan worden. Er is een kledingbeurs en een rommelmarkt, er zijn spelletjes en een grabbeljurk. En je kunt er heerlijk eten!

Op de fancy fair zal gebak verkocht worden van de taarten-bak-wedstrijd die ook die dag gehouden zal worden.

Kortom, een gezellig festijn waar iedereen welkom is!

 

Taarten-Bak-Wedstrijd

Er is een nu al legendarische taarten-bak-wedstrijd in Sauwerd tijden de fancy fair. Doe mee! Nu met onSauwerdse prijzen, of in ieder geval met een hoofd prijs buiten Sauwerd. Bake my day, het tijdschrift Taartleven staan al klaar. Geef je op voor de taartenbakwedstrijd, waarbij de taartpunten verkocht worden tijdens de fancy fair van CBS de Meander op 29 augustus 2014.

Volgens Wikipedia is een taart een baksel dat in veel landen voornamelijk wordt gegeten tijdens feestelijkheden. Enkele kenmerken van een taart zijn: het gebak is luchtig, de vorm is meestal rond en plat van boven. De buitenkant is vaak voorzien van sierlijke, kleurige ornamenten zoals gekleurde (siroop)lijnen, chocolade- of notenstrooisel of platte stukjes chocolade. Maar vrees niet; met een lekkere cake zijn we meer dan tevreden en met eigen tom poucen (of poezen) gooi je hele hoge ogen. Dus een ‘Chocolade biertaart met Moscovade moutroom’, ‘Rabarbarertaart met Meringue’ of een ‘Schwarzwalder Kirschtorte’ mag, maar hoeft allerminst.

Smulpapen, keukenprinsessen en ovenkoningen komen aan hun trekken. Een deskundige jury zal deels bestaan uit enkele voetballers van uit het uiterst succesvolle sios 35+ team. En iedereen mag meedoen; man en/of vrouw.

Ik snap dat je niet zomaar meedoet. Dat hoop ik uiteraard wel; dus benader mij (telefoneer of mail; Arwin Nimis 0610983726 en arwinnimis@gmail.com)! Ik zal wat evidente koekenbakkers zelf ook aan hun jasje trekken.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.