• Home
  • Nieuws
  • Expositie ‘Zomers licht’ van cursisten van Marleen Bakker geopend door Herman van Hoogdalem (25 juni)

Expositie ‘Zomers licht’ van cursisten van Marleen Bakker geopend door Herman van Hoogdalem (25 juni)

Zondag 25 juni aanstaande opent de bekende kunstschilder Herman van Hoogdalem om 15.30 uur de expositie van 34 cursisten van kunstschilder Marleen Bakker. Net als in 2016 zijn de gevarieerde werken – gemaakt door beginnende en ervaren kunstenaars – te bewonderen in het prachtige decor van het kerkje van Klein Wetsinge. Het werk is vervolgens tot en met 14 juli 2017 dagelijks te zien tijdens de openingstijden van het kerkje.

Zomers Licht
Het thema Zomers Licht komt niet alleen terug in de schilderijen van de cursisten, ook aankleding en muzikale omlijsting zullen de bezoekers in zomerse sferen brengen.

Programma
Na de opening leveren Jenne Jan Kwant en Margriet Huppes met piano en accordeon hun muzikale bijdrage van vrolijke, zomerse muziek. Aansluitend is er tot 18.00 uur volop gelegenheid om de schilderijen te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Herman van Hoogdalem
Van Hoogdalem (Groningen, 1956) is afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen en hoort bij de Noordelijk Realisten. De voornaamste thema’s binnen zijn werk zijn interieurs, portretten en stranden waarbij vooral het licht centraal staat. Zijn portretten van dementerenden zijn bij een breed publiek bekend, onder meer door de expositie, de documentaire-reeks en het boek Gezichten van dementie dat Herman met oud-nieuwslezer Gijs Wanders samenstelde.

Openingstijden expositie
Het kerkje van Klein Wetsinge is dagelijks geopend van 11-18 uur.
De toegang is gratis.
De expositie is te zien tot en met 14 juli 2017.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.