• Home
  • Nieuws
  • Dorpswinkel Sauwerd zoekt retailer van formaat

Dorpswinkel Sauwerd zoekt retailer van formaat

Afgelopen voorjaar hield de laatste uitbater van de dorpswinkel in Sauwerd het voor gezien. De deuren sloten en de winkel ging dicht.

Maar de bewoners lieten het er niet bij zitten: want een dorp zonder winkel, dat schiet niet op. Met elkaar hebben we daarom een coöperatie opgericht zodat we onze eigen winkel kunnen starten. Inmiddels draait in een gedeelte van het pand een tijdelijke broodboetiek die week na week verkooprecords boekt. Aan de koffietafel in het midden is ruimte voor een praatje. En daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Het bestuur van de coöperatie is druk bezig fondsen te werven en het winkelpand aan te kopen. Daarin zijn we nu zover dat we een betaalde kracht kunnen gaan werven.

Het runnen van een supermarkt is een vak. Daarom zoeken we een retailer van formaat.

Wie zoeken wij

  • Je bent een ondernemende supermarkt manager en je beheert en exploiteert de dorpswinkel van Sauwerd, met als doel te voldoen aan de gestelde omzet- en kostendoelstellingen. Je hebt een pioniersgeest en vindt voldoening in het opstarten van iets nieuws. Je stelt samen met het bestuur de doelstelling van de winkel vast en bent in staat om de dorpswinkel weer tot het bruisende hart van het dorp te maken.
  • Je weet wat het betekent om met vrijwilligers te werken. Je hebt een goede balans tussen het commerciële aspect van de winkel en het aansturen van mensen die zonder betaling hun steentje willen bijdragen. Je kunt doortastendheid combineren met humor en een luisterend oor.
  • Daarnaast zorg je ervoor dat iedere klant met een gastvrije houding en een servicegerichte instelling wordt geholpen. Je bent verantwoordelijk voor de filiaaladministratie, zoals borgingslijsten, kasopmaak etc. Voor de financiële administratie heb je korte lijntjes met de boekhouder.
  • Je staat open voor de wensen van de klant, speelt hier actief op in en zorgt dat de winkelpresentatie aansluit op zowel de lokale behoefte als de visie van de organisatie.
  • Natuurlijk let je op de kleintjes en hebt de kosten en baten duidelijk voor ogen staan. Je helpt mee een shop-in-shop concept te ontwikkelen waarmee producenten van streekproducten een prominente plek in de winkel krijgen.
  • Je weet de weg op de sociale media en weet gebruik te maken van diverse commerciële mogelijkheden.
  • Je hebt een aantal jaren aantoonbare ervaring in de retail en bent gewend verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Kennis van het Reitdiepdal strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij

Wij bieden een zeer uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemingszin. Wij betalen marktconform volgens de Levensmiddelen CAO voor een functie van ongeveer 36 uur.

Interesse?

Stuur, vóór 31 maart 2017, je sollicitatiebrief en CV naar:

Dorpswinkel@Sauwerd.org

Eerst meer weten?

Bel met Nicolaas Geenen: 06-54685405

of Ellie van den Bos, coördinator vrijwilligers: 06-40430083

DORPENCOÖPERATIE REITDIEPDAL U.A.

Samen sterk voor behoud van onze voorzieningen

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.