• Home
  • Nieuws
  • De verdwijning van de flitspaal in Sauwerd

De verdwijning van de flitspaal in Sauwerd

Dorpsbelangen zet zich in voor terugkeer van de flitspaal in Sauwerd

In oktober 2014 verdween de flitspaal plotseling uit Sauwerd. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de verkeersveiligheid op de N361 in ons dorp. Hoge snelheden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres zijn aan de orde van de dag. Ook is de geluidsoverlast voor de omwonenden toegenomen. Kortom, om ongelukken te voorkomen wil Dorpsbelangen dat de flitspaal terugkomt in Sauwerd.

Verantwoordelijkheid

Het afgelopen jaar heeft Dorpsbelangen met alle betrokken partijen gesproken over de terugkeer van de flitspaal. Het grootste probleem blijkt echter te zijn wie nu verantwoordelijk is voor de flitspalen langs de N361: de provincie Groningen, de gemeente Winsum of het Openbaar Ministerie.

Vragen Christen Unie

Naar aanleiding van het interview met Dorpsbelangen over het verdwijnen van de flitspaal met RTV Noord heeft de Christen Unie in Provinciale Staten vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de N361. Hieruit is gebleken dat de Provincie Groningen verantwoordelijk is voor het plaatsen en verwijderen van de flitspalen langs de N361. Uit de antwoorden blijkt echter ook dat de kans op terugkeer van de flitspaal klein is.

Reden voor verdwijnen flitspaal

De reden die wordt aangegeven is dat een terugkeer niet nodig is, omdat de politie zal zorgen voor handhaving van de snelheden. Bovendien wordt de verkeersveiligheid binnen o.a. Sauwerd de komende jaren verbeterd met de aanpassingen die voor de N361 op stapel staan. Dorpsbelangen is echter van mening dat tot de aanpassingen van de N361 in Sauwerd zijn afgerond er een flitspaal terug moet komen om de maximale snelheid van 50km per uur te garanderen.

Huidige situatie

Dorpsbelangen heeft deze kwestie nogmaals bij de gemeente Winsum aangekaart en de wethouder is op dit moment in overleg met de Provincie Groningen en het Openbaar Ministerie over een terugkeer van de flitspaal.

 

We zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.