• Home
  • Nieuws
  • De boekenpost in Sauwerd is geopend!

De boekenpost in Sauwerd is geopend!

De inwoners van Sauwerd en Wetsinge kunnen weer lezen! Waar vorig jaar de zogeheten ‘bibliobus’ uit het dorp verdween is afgelopen vrijdag het boekenafhaalpunt in de Superrr (supermarkt) geopend door burgemeester Michels. Het afhaalpunt is gerealiseerd door de vereniging Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge, biblionet Groningen, de Superrr en met name door de vrijwilligers die de boeken zullen gaan ophalen en uitlenen.

Vanaf nu kunt u als inwoner van Sauwerd online op www.biblionetgroningen.nl boeken bestellen die worden klaargezet in de Superrr in Sauwerd. Een groep van bijna 10 enthousiaste vrijwilligers staat daar klaar en kan ook helpen met het reserveren van de boeken. Daarnaast zijn er ook twee boekenkasten met boeken die gratis uitgewisseld kunnen worden.

In zijn openingsspeech sprak burgemeester Michels zijn waardering uit voor de groeiende mate waarin verenigingen en organisaties in Sauwerd samenwerken en initiatieven ontwikkelen. Ook de strijd die geleverd wordt om de winkel voor het dorp te behouden werd benoemd. De burgemeester benadrukte dat de winkel er niet alleen is voor de boodschappen, maar ook een sociale functie in het dorp heeft: het bieden van hulp en zorg, het beschikbaar stellen van arbeidsplaatsen, opdoen van werkervaring, het post servicepunt, en nu dus ook voor het lenen van boeken.

Het eerste boek, in te leveren op 4 mei, werd door burgemeester Michels overhandigd aan een van de jongere lezers in Sauwerd. De verwachting is dat met name de oudere inwoners van het dorp gebruik zullen gaan maken van het afhaalpunt. De plaatselijke Stichting 55+ zal hen waar nodig ondersteunen bij het reserveren van boeken.

Openingstijden afhaalpunt:
Woensdag:      14:30 – 16:00
Vrijdag:           16:30 – 18:00

1 Comment

  • Bert Sweerts
    complimenten voor de website: helder, informatief, afwisselend, goede lay out

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.