Brood en energie in de dorpswinkel

Waarom zou je alleen een energie-initiatief in je dorp beginnen als je ook al een coöperatie hebt voor je dorpswinkel en je dus als het ware ook eigen energie om de hoek kunt krijgen? Energie en besparing daarop kan tenslotte ook een eerlijk, lokaal en duurzaam product zijn.

In de dorpen Oostwold en Kloosterburen is een dergelijke combinatie van voorzieningen al een gouden greep gebleken om de leefbaarheid in hun dorp te behouden en een aantal initiatiefnemers uit Sauwerd en Wetsinge spelen daar slim op in!

Het energie-initiatief is ondergebracht in de Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A. voor Sauwerd en Wetsinge. Daarmee zijn ze zijn lid geworden van GrEK en mogen daardoor gas en groene stroom leveren via het eigen Noordelijke energie bedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam. Voor elke klant ontvangt de coöperatie dan jaarlijks 75 euro.

Maar daar blijft het niet bij, want Sauwerd en Wetsinge willen méer!

De energiewerkgroep ziet mogelijkheden voor diverse besparings- en -opwekprojecten in samenwerking metBuurkracht en GrEK.

Na een drukbezochte informatieavond over de mogelijkheden voor dorpsbewoners om met besparings- en energie-projecten aan de slag te gaan, stelt de werkgroep eenieder, die niet op de informatieavond aanwezig kon zijn, in staat tijdens de braderie in Sauwerd op 24 juni kennis te nemen van de plannen en vragen te stellen

Voor wie niet kan wachten: op de buurtpagina www.buurkracht.nl/sauwerd-wetsinge kun je meer lezen over dit verbindende initiatief en contact opnemen met werkgroeplid Bart van der Kolk.

Ben je facebooker? Dan kun je ze volgen op https://www.facebook.com/ditissauwerd/ Dan krijg je hun updates gewoon op je tijdlijn. Wel zo makkelijk!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.