Bibliotheek afhaalpunt in Sauwerd?

Dit jaar is de bibliobus definitief uit het straatbeeld van Sauwerd en Adorp verdwenen. Voor de inwoners van beide dorpen is dit ontzettend jammer, zeker gezien het feit dat er behoorlijk wat boeken in de bibliobus werden uitgeleend. In samenwerking met de gemeente en de bibliotheek is er een mogelijkheid om een zogeheten afhaalpunt op te zetten. Dit houdt in dat er via de website van de bibliotheek boeken besteld kunnen worden. Deze boeken worden door de bibliotheek in Winsum verzameld en klaar gezet. De boeken worden vervolgens opgehaald en kunnen in het afhaalpunt in Sauwerd uitgeleend worden. Namens dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge hebben we enkele gesprekken gevoerd met mogelijke locaties voor het afhaalpunt in Sauwerd. Daaruit kwam naar voren dat de Superrr de meest logische plek is voor een afhaalpunt.

Om het afhaalpunt op te kunnen zetten zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit nieuwe concept verder handen en voeten willen geven! Zowel voor het ophalen van de boeken in Winsum als voor het afgeven van de boeken in het afhaalpunt hebben we vrijwilligers nodig. Het afhaalpunt zou één of twee keer per week een paar uur ‘open’ kunnen zijn, dat hangt ook af van hoeveel vrijwilligers zich hiervoor in willen zetten. Idealiter zouden we een groep vrijwilligers voor het afhaalpunt hebben, zodat iedereen zich maar één keer in de maand een paar uurtjes hoeft in te zetten. Eventuele te maken onkosten worden vergoed.

Wilt u helpen met het afhaalpunt in Sauwerd, of wilt u er graag meer over weten, dan kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Nelly Rasker     
p.rasker@hetnet.nl
050-3061036

Hylke Zijlstra
hylke.zijlstra@hotmail.com
06-25535812

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.