De Superrr moet blijven!

Zoals de meeste inwoners van Adorp/Sauwerd/Wetsinge inmiddels weten wordt de Superrr in Sauwerd met sluiting bedreigd. Dat is iets wat we als dorpen niet kunnen laten gebeuren.  Uit de 855 handtekeningen die de afgelopen weken zijn verzameld om een signaal af te geven blijkt ook dat er ons als inwoners veel aangelegen is om de Superrr open te houden. De Superrr is niet alleen een winkel maar met het post service punt, en nu ook bibliotheek afhaalpunt, een belangrijke voorziening in het dorp. Daarnaast is de Superrr een plek waar mensen met een WMO indicatie hun dag op een leuke en leerzame manier kunnen invullen.

In de afgelopen weken hebben we als Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge met de Superrr en wethouder Marc Verschuren om de tafel gezeten hoe we sluiting kunnen voorkomen. Afgelopen dinsdag is dit onderwerp op initiatief van het CDA ook besproken in de raadsvergadering van de gemeente Winsum. De wethouder heeft ons als Dorpsbelangen toegezegd ons te ondersteunen met ambtenaren en financiële middelen om te onderzoeken hoe we de Superrr open kunnen houden. Oftewel, we kunnen aan de slag! De komende weken zullen we met alle betrokken partijen om de tafel gaan en de mogelijke scenario’s waarin we de Superrr open kunnen houden verder uitwerken. Dat we dat niet alleen kunnen is duidelijk, we hopen dan ook op jullie als inwoners te kunnen rekenen wanneer we in deze kwestie een beroep op jullie doen om mee te denken.

Wanneer u nu al ideeën heeft hoe we de Superrr aantrekkelijker kunnen maken en open kunnen houden horen we dat graag! U kunt uw ideeën per mail versturen aan dorpsbelangensauwerdwetsinge@hotmail.com of contact opnemen met Hylke Zijlstra (06-25535812).

Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.