Dorpsbelangen

Over ons

De vereniging voor Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge maakt zich sterk voor de leefbaarheid in de dorpen Sauwerd en Wetsinge. De vereniging probeert een brug te vormen tussen de bewoners en de gemeente en is bijvoorbeeld een gesprekspartner voor de gemeente bij de zogeheten delegatie overleggen. Daarnaast schuift de vereniging aan tafel bij de provincie voor wat betreft ontwikkelingen m.b.t. de N361 en de fietsroute+.

Helaas bestaat het bestuur op dit moment (mei 2022) nog maar uit twee bestuursleden. We horen het dan ook graag als het u wellicht wat lijkt om het bestuur te versterken!

Thema's

Door actuele thema’s op de agenda’s van lokale overheden te krijgen en houden probeert de vereniging de wensen van bewoners over te brengen en te verwezenlijken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de geplande aanpassingen aan de N361, het ontwikkelen van een dorpsvisie, het in stand houden van voorzieningen zoals de winkel en het dorpshuis, het Onstaborg project en het realiseren van dorpsommetjes.

Dorpsplan 2018 - 2028
In het dorpsplan, opgesteld met, door en voor de inwoners van Sauwerd en Wetsinge, komen veel van deze thema's terug. Het dorpsplan is via deze link te downloaden.
De vereniging probeert een brug te vormen tussen de bewoners en lokale overheden

Word lid van de vereniging

Door lid te worden van de vereniging krijgt u de mogelijkheid om uw stem te laten horen en maakt u dat de vereniging gezien kan worden als relevante gesprekspartner voor de lokale overheden. U kunt al lid worden voor €7,00 per huishouden per jaar of voor €3,50 als alleenstaand lid.

Lid worden

Word lid en laat uw stem horen via de vereniging

Contact

U kunt via e-mail contact opnemen met dorpsbelangen via de knop of telefonisch met Hylke Zijlstra (06-25535812).

Dorpsbelangen in het nieuws

Bekijk het item op:
rtvnoord.nl
dvhn.nl

Bestuursleden

Bestuursleden:
Hylke Zijlstra (voorzitter)
Alfred Huinder (secretaris)
Gerbrich Dijkstra (penningmeester)
Aranka Huisman
Lisa van der Veeke